The Pershing thrill

De eerste boot die Pershing produceerde in de jaren tachtig was de 45’ open en was alles wat de oprichters en designer Fulvio de Simoni in gedachten had: een overdaad aan kracht in een luxe verpakking. Verdere innovaties volgden al snel.

Een van de meest kenmerkende features van Pershing is dat de meeste modellen zijn uitgerust met oppervlakteschroeven. De boten bereiken hiermee ongekend hoge snelheden voor boten van deze afmeting en met dit hoge niveau van comfort en ruimte aan boord. Deze prestaties worden u met enig gevoel voor drama bezorgd; de kenmerkende rooster tail. De boten reageren opmerkelijk gevoelig op het roer wat liefhebbers van snelheid een actieve vaarbeleving bezorgt. Bijkomend voordeel van deze aandrijvingen is dat bij de hoge kruissnelheden, de boten relatief zuinig zijn wat bekent dat u een grotere actieradius heeft met minder tankbeurten.

Pershing is voorts een jachtenbouwer die een gebruiksvriendelijke binnen-buitenwerking heeft. Denkt u hierbij aan het gemak van een salon die eenvoudig geheel af te sluiten is, veilig van de elementen en ongewenst bezoek. Vervolgens laat deze salon zich met eenvoudige handelingen openen om een naadloos samen te smelten met de buitenruimtes. Denk hierbij aan veel glas, grote, elektrisch bedienbare daken en schuifpuien.

Snelvarende schepen dienen natuurlijk ook zeer veilig te zijn en derhalve worden romp, dek en super structure gefabriceerd middels een uniek vacuüm-lamineer systeem. Door dit procedé wordt de rompstijfheid en structuur zodanig dat in combinatie met het rompontwerp er een stabiele zeewaardige romp ontstaat die ook onder zware weersomstandigheden optimale veiligheid biedt. Andere innovaties zijn de gebogen, uit een stuk gegoten raampartijen welke zorgen voor een heldere lichtinval en zo ook de kleinere vertrekken ruimtelijker doen aanvoelen.

Pershing Yachts is geëvolueerd tot een vloot van 50 voet tot superjachten. Van de 5x tot de 140, ze voldoen allemaal nog aan de oorspronkelijke briefing om ‘The Pershing thrill’ te realiseren in het ontwerp.

Lees minder Lees verder

Pershing Model Range

Perfect lines and shapes combined with supreme nautical engine power

Ooit begonnen in 1981 in Mondolfo, Italië, realiseerden de drie oospronkelijke oprichters Tilli Antonelli, Fausto Fillippetti en Giuliano Onori zich al snel dat de jachten uit hun tijd zich vooral op luxe focussen en maar weinig op motorkracht. Zij besloten motorjachten te gaan ontwerpen die excelleerden op drie niveaus: superieure performance, materialen van de hoogste kwaliteit en luxe interieurs. In 1985 bracht de getalenteerde Fulvio de Simoni hun visie tot leven en combineerde snelheid met design. Vanaf die tijd gaat het bedrijf door het leven met de naam Pershing.