Designed to be timeless

Riva is simpelweg het beroemdste nautische merk van de wereld. Met meer dan een eeuw ervaring wordt de glorieuze Italiaanse scheepbouwtraditie gecombineerd met de nieuwste technieken. Riva biedt inmiddels een indrukwekkende range, van 8 tot 50 meter, in open, sportfly en flybridge uitvoeringen. In 1949 kocht de iconische Carlo Riva de scheepswerf van zijn vader Serafino – ooit opgericht door overgrootvader Pietro - over en werden zijn boten, ontworpen door designer en architect Giorgio Barilani, een grote hit bij de ‘rich and famous’ eind jaren zestig, bij acteurs, actrices en erfgenamen. Sophia Loren kocht er minstens twee en in Hollywoodfilms verschijnen nog altijd veel Riva’s. Nog altijd staat Riva voor tijdloos design en materiaal van topkwaliteit en wordt de werkwijze van Carlo Riva in ere gehouden: het hout van elke Riva krijgt 24 lagen lak met de hand aangebracht om het hout te beschermen en de perfecte glans te realiseren.

Rijke historie
Al in 1842 begon de overgrootvader van Carlo Riva, Pietro, in Sarnico met de bouw en reparatie van vissersboten. Zijn zoon Ernesto zag de toekomst niet zozeer in vissersboten maar in motorboten en bouwde zijn eerste motorboot in 1881, voornamelijk om toeristen erin te vervoeren. Toen Ernesto helaas reeds in 1907 overleed tijdens een ongeluk op een scheepswerf, nam zoon Serafino het over die zijn de focus van Riva verschoof van transportboten naar plezierboten. De opkomst van Europese binnenboordmotoren en Amerikaanse buitenboordmotoren zorgde voor een revolutie, wat Serafino deed besluiten zich te gaan toeleggen op motorboten specifiek bedoeld om ermee te gaan racen. Riva werd door de bootraces ongekend populair, totdat in 1939 de races gestopt werden.

Lees minder Lees verder

Riva Model Range

Riva Superyachts division

Rijke historie

In 1930 werd ’s werelds meest beroemde mahoniehouten runabout ontworpen door Riva, een instant klassieker. Na de oorlog kwamen daar nog meer speedboten bij, zoals de ‘Sea spider’ die later evolueerde naar de ‘Corsaro’. In 1949 nam Serfafio’s zoon Carlo het over. De rest is geschiedenis.