Nieuws

Riva, de 180ste verjaardag

Tijdens de Gala-avond ging “Riva The Persuaders!”, de nieuwe korte film van het merk, in wereldpremière.
De film is geïnspireerd op de beroemde tv-serie en bevat drie wereldsterren: Pierfrancesco Favino, David Beckham en Charles Leclerc.

De nieuwe Riva “Anniversario” werd onthuld op een drijvend platform op het Canal Grande van Venetië.
Een nieuw meesterwerk geproduceerd in een speciale beperkte oplage van slechts 18 boten om de 180ste verjaardag van Riva te vieren en om hulde te brengen aan de legendarische Aquarama, die dit jaar 60 jaar wordt.

Venetië, 13 juni – De 180e verjaardag van Riva vertelt het verhaal van een prachtig avontuur van stijl en elegantie dat de botenbouw tot kunst heeft verheven. Zo’n glamoureus en stralend feest kon alleen plaatsvinden in een even grandioze locatie, het Gran Teatro La Fenice in Venetië.
Afgelopen zaterdag, 11 juni, nodigde de Ferretti Groep eigenaars en internationale gasten uit voor een exclusief evenement met een zeer sfeervolle show die het verhaal van de eerste 180 jaar van het beroemdste jachtmerk ter wereld viert.
De Gala avond was de gelegenheid voor de wereldpremière van “Riva The Persuaders!”, de korte film geïnspireerd door de cult TV-serie, gemaakt in de afgelopen weken aan de kust over de grens tussen Italië, Monaco en de Côte d’Azur en geproduceerd door Armando Testa Studios. De enorm beroemde hoofdrolspelers zijn Pierfrancesco Favino, de belangrijkste Italiaanse acteur, die ook te zien was in de eerste korte film van het merk Riva (“Riva in the Movie”), de internationale voetbalster David Beckham, een icoon van de Britse stijl en een van de meest gevolgde beroemdheden ter wereld, en Charles Leclerc, de Scuderia Ferrari-coureur en idool van duizenden Formule 1-fans over de hele wereld.

“Dit was de nacht van de 180ste verjaardag van Riva en van duizend emoties voor de liefhebbers van het merk en zijn unieke boten,” zei Alberto Galassi, CEO van de Ferretti Groep. “We kozen voor Venetië en La Fenice omdat het unieke plaatsen in de wereld zijn en omdat ze, net als wij, in magische harmonie leven met het water, kunst en schoonheid. Mijn dank gaat uit naar David Beckham, Pierfrancesco Favino en Charles Leclerc, die hun vriendschap met Riva hebben getoond door bij te dragen aan een spectaculaire korte film, een van die wonderen die gebeuren wanneer kampioenen betrokken zijn. Ik ben ook vereerd om aan de wereld de ‘Anniversario’ voor te stellen, een iconische nieuwe boot, voor zeer weinig gelukkige eigenaars, en nog een meesterwerk van uitmuntende elegantie. De beste wensen voor Riva nu het bootgeschiedenis gaat schrijven voor de komende 180 jaar.”

De opwinding begon al voor het evenement begon, toen een drijvend platform aangemeerd op het Canal Grande van Venetië, voor de Riva Lounge in het Gritti Palace, een uniek podium vormde voor de onthulling van de nieuwe Riva “Anniversario”, de speciale boot met beperkte oplage die werd gecreëerd om deze iconische verjaardag te markeren en ook om hulde te brengen aan de Aquarama op zijn 60e verjaardag, een meesterwerk van tijdloos design dat werd afgebeeld in een kunstboek dat voor de gelegenheid werd gepubliceerd door Assouline.

Contact us