falcon_rydell_logo_black

Nieuws

Riva 130’ Bellissima: Het “vlaggenschip van de Riva-vloot” gaat voor de tweede keer te water

Gebouwd op de nieuwe Riva-scheepswerf in La Spezia, heeft de tweede romp van de grootste flybridge in de reeks een Europese eigenaar.

La Spezia, 30 januari 2023 – De Riva 130′ Bellissima is ontstaan uit vakkundig handwerk, avant-gardistisch design en geavanceerde maritieme technologie. Het is een magnifiek flybridge-jacht met een totale lengte van 40 meter en de perfecte mix van kracht en elegantie: een kunstwerk dat zowel in naam als in feit “Bellissima” is.

De tweede gebouwde unit van Riva’s vlaggenschipmodel werd afgelopen vrijdag namens een Europese eigenaar te water gelaten in La Spezia, op de scheepswerf die zich toelegt op de productie van Riva-jachten van 70 tot 130 voet. Na onlangs een grote uitbreiding en architectonische restyling te hebben ondergaan, strekt de La Spezia-werf zich nu uit over een totale oppervlakte van meer dan 39.000 vierkante meter, waarvan 17.000 overdekt. De faciliteit omvat ook drie gebouwen met achttien montagestations, plus zes uitgerust voor testen. De productielocatie heeft ook een reislift van 300 ton en twee van de grootste geavanceerde verfsystemen in Europa.

Bij de lancering vond ook de officiële opening plaats van de nieuwe vleugel van de faciliteit die gereserveerd is voor de gastvrijheid van de eigenaren. Het vertegenwoordigt een verdere optimalisatie van de aangeboden diensten aan gasten en voegt zich bij 26 jachtligplaatsen, met twee overdekte dokken, waardoor optimale omstandigheden voor werk en levering aan eigenaren in elk seizoen worden gegarandeerd.

Riva 130′ Bellissima heeft exterieurstyling en interieurs van Mauro Micheli en Sergio Beretta, oprichters van Officina Italiana Design, het ontwerpbureau achter alle Riva-jachten van de afgelopen 27 jaar, in samenwerking met het Product Strategy Committee onder leiding van Piero Ferrari, en de technische afdeling van de Ferretti-groep.

Met een totale lengte van meer dan 40 meter en een breedte van 8 meter is de Riva 130′ Bellissima de eerste planerende flybridge in de reeks die zich uitstrekt over drie echte dekken, met een full-wide-body ontwerp en royale volumes in elke omgeving, terwijl onder de 300 GT blijven en strakke, elegante lijnen behouden.

“De naam Bellissima drukt perfect de geest van deze boot uit, een waar kunstwerk dat een enorm succes is geweest op alle vier de continenten”, aldus Alberto Galassi, CEO van de Ferretti Group. “Met haar sportieve maar tegelijkertijd uiterst elegante lijnen is Riva 130’ Bellissima het droomjacht van elke eigenaar die op zoek is naar uitmuntende vaarprestaties in combinatie met het gevoel van thuis zijn.”

“Riva 130′ Bellissima is ontworpen om superlatief te zijn en wordt bij het betreden van het water nog mooier, krachtiger en poëtischer, net als de boten die de geschiedenis van het merk hebben geschreven”, vervolgt Alberto Galassi. “Het succes van dit model is een verdienste van Riva’s toewijding om altijd boten te ontwerpen die zowel in de legende als in de toekomst navigeren.”

Koolstofvezel, staal en glas zijn de onderscheidende elementen van het ontwerp van de romp, met drie eenvoudige lijnen die langs het silhouet lopen: twee zwarte strepen langs de zilverachtige zijde van het jacht definiëren de rompramen, terwijl de voorruit, gemaakt met bolvormige kristallen, de kenmerkende lichte voorwaartse helling al gebruikt op de Riva 48′ Dolceriva. Aan de achterkant verbeteren de volledig glazen modeplaten de aerodynamica en elegantie van het jacht, terwijl de details van koolstofvezel en de hardtop met zijn typisch sportieve stijl dynamiek en persoonlijkheid toevoegen.

De buitenruimtes zijn geoptimaliseerd om volledig contact met het water te ervaren: het achterstevengedeelte, laag aangezet en open naar het water, is verdeeld in een grote strandclub en een cockpit van meer dan 60 vierkante meter. Vooruit kunnen gasten kiezen tussen een lounge, een groot zonnedek en andere intieme en uitnodigende ruimtes. De buitenruimtes worden gecompleteerd door een eethoek in de open lucht, die plaats biedt aan maximaal tien personen op het bovendek, en een ontspanningsruimte op het zonnedek.

Binnenin biedt Riva 130′ Bellissima ruime, lichte omgevingen, dankzij de grote glazen oppervlakken die zich uitstrekken over de volledige lengte van het hoofd- en bovendek. Het interieurontwerp is eigentijds, benadrukt door elementen van staal, gepolijst hout en leer, en bereikt de perfecte balans tussen het vieren van traditie en het reiken naar de toekomst. Het sterkenmerk van Riva 130′ is de grote lounge op het hoofddek: met een panoramisch uitzicht van 270 graden en een hoogte van meer dan 2 meter beschikt deze unieke ruimte over een imposante trap met gepolijste marmeren treden die niet verbindt alleen de dekken, maar is ook een prachtig architectonisch element.

De hutindeling plaatst de mastersuite op het hoofddek en vier hutten op het benedendek, gescheiden door een grote lobby en allemaal met een eigen badkamer. De bemanningsruimte, bestaande uit drie hutten met badkamers en een grote woonkamer, ligt aan de voorzijde, met gereserveerde ingangen en looppaden om de grootst mogelijke privacy en rust te garanderen voor zowel de eigenaar als de gasten.

Riva 130′ Bellissima wordt aangedreven door twee MTU 16V 2000 M96L-motoren van elk 2.638 hp, wat haar een topsnelheid van 22,5 knopen en een kruissnelheid van 20 knopen geeft.

Voor meer informatie over beschikbaarheid en mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen via info@falconrydell.com of bel ons op +31 35 582 9029.

Contact us