falcon_rydell_logo_black

Nieuws

Ferretti group: innovatie, diversificatie en veiligheid zijn de drijfveren van de strategie 2022

In Miami is het sensationele concept van het eerste model in de nieuwe Pershing GTX Series en de nieuwe Riva 130′ Bellissima gepresenteerd, beide verkocht aan Amerikaanse eigenaars. Ook geïntroduceerd: de nieuwe wallypower58, die het gamma motorjachten van het merk vervolledigt. En nieuws over het wally101 full custom zeiljacht. Binnenkort wordt ook baanbrekende anti-aanvaringstechnologie verwacht, exclusief voor Ferretti Group jachten

Miami, FL, 17 februari 2022 – Dit jaar heeft Ferretti Group de Discover Boating Miami International Boat Show gekozen als het exclusieve podium, niet alleen voor de premières van twee prachtige jachten op de Amerikaanse markt – Riva 68′ Diable en Ferretti Yachts 500 – maar ook om tal van product- en strategie-nieuwtjes aan te kondigen aan de yachting wereld.

De Amerikaanse markt is van groot strategisch belang voor de Ferretti Groep, goed voor 35% van de totale omzet* van de Groep, en is ongeëvenaard in zijn aanbod van diensten op maat voor eigenaars. Met meer dan 100 werknemers en een onderdelenmagazijn met een stabiele waarde van meer dan 1,5 miljoen dollar, bieden het hoofdkantoor van Ferretti Group America in Fort Lauderdale en de recente Lauderdale Marine Center Service Yard (ondersteuning en refit-diensten) een uitstekende service over de hele lijn met minimale wachttijden. Het Amerikaanse publiek heeft altijd veel waardering gehad voor de producten van de Ferretti Groep: van Custom Line, dat de afgelopen twee jaar zestien jachten te water heeft gelaten, waaronder vijf voor Amerikaanse klanten, tot CRN, dat vijf megajachten in aanbouw heeft en drie tewaterlatingen gepland heeft voor de komende vijf maanden, ook verkocht aan Amerikaanse klanten.

Een van de belangrijkste aankondigingen op de persconferentie van de Ferretti Group in Miami is de lancering van de nieuwe Pershing GTX-serie, waarmee het merk een revolutie teweeg wil brengen in het concept van sportjachten en een ongekende standaard voor vaarplezier wil neerzetten. Het eerste model waar reikhalzend naar wordt uitgekeken is de Pershing GTX116. De conferentie was ook een gelegenheid om de naam van het nieuwe vlaggenschip van Riva te onthullen: 130′ Bellissima, dat in aanbouw is op de scheepswerf van La Spezia, waar de productie van Riva-modellen van 76 tot 130 voet is gevestigd en waar onlangs belangrijke renovatiewerkzaamheden zijn afgerond om de productiecapaciteit te verhogen. En om de nieuwe producten te presenteren die door Wally zijn aangekondigd: de nieuwkomer wallypower58 en de eerste exclusieve beelden van de nieuwe wally101 full custom, het eerste zeiljacht van het merk dat eigendom is van de Ferretti Group.

Op strategisch vlak kondigde de groep trots de ondertekening aan van een belangrijke overeenkomst met Aqua Marina Tech, het Israëlische bedrijf dat innovatieve oplossingen ontwikkelt om levens te redden op zee, gebaseerd op spitstechnologie. Op exclusieve basis zal de Ferretti Groep het gepatenteerde “Watchit”-systeem introduceren, dat gebruik maakt van innovatieve anti-aanvaringstechnologie om ongelukken op zee te voorkomen en zo haar vloot een ongeëvenaard veiligheidsniveau te bieden.

De talrijke noviteiten die in Miami werden aangekondigd, getuigen van de voortdurende aandacht van de Groep voor innovatie en bevestigen de doeltreffendheid van een strategie die gericht is op de voortdurende diversificatie en vernieuwing van het aanbod – het breedste op de wereldmarkt, met nu in totaal 46 modellen, waarvan er 28 in de afgelopen drie jaar werden gelanceerd – om steeds beter in te spelen op de smaak en de veranderende behoeften van haar klanten over de hele wereld.

PERSHING GTX
De GTX-serie, die zich bij de X-serie voegt, herdefinieert de grenzen van het marktsegment van 24 tot 40 meter. De nieuwe serie zal baanbrekend zijn vanuit elk oogpunt, een revolutie betekenen voor het sportjachtconcept en nieuwe normen stellen voor vaarplezier, zonder afbreuk te doen aan de geavanceerde technologie, ongeëvenaarde prestaties en unieke stijl van de Pershing-wereld.

Vier fundamentele pijlers: Design, dat het Pershing familiegevoel zal voortzetten en tegelijkertijd een nieuwe stijlrichting met een sterke identiteit zal creëren. Comfort aan boord, met de maximalisatie van ruimtes en volumes en een nieuwe Pershing-stijl kijk op verschillende key concepts, zoals de talrijke ruimtes die in nauw contact staan met het water en de leefbaarheid van alle binnen- en buitenruimtes. Technologie, ten dienste van absoluut comfort. Prestaties, want de GTX-serie zal een vaarervaring bieden die tot nu toe onbekend was op de referentiemarkt.

WALLY 101 FULL CUSTOM
Het nieuwste zeiljacht van Wally, een volledig custom ontwerp dat momenteel in aanbouw is, overtreft de hedendaagse lamineertechnieken. De slanke carbon romp van de nieuwe 101-voet cruiser-racer is uit de mal gehaald in een proces dat zorgt voor een vrijwel perfecte afwerking waarvoor slechts minimaal plamuur nodig is. Gebouwd met behulp van cutting-edge prepreg koolstofvezel technologie in een sandwich composiet. De wally101 weegt slechts 56 ton, ongeveer 20% minder dan jachten van een vergelijkbare grootte, en belooft adembenemende prestaties vanuit het Wally-DNA.

Contact us