falcon_rydell_logo_black

Nieuws

Falcon Rydell op bezoek in Sarnico

Falcon Rydell was in november in het iconische Sarnico. Het tekenen van een contract voor de verkoop van een Riva Dolceriva was de feestelijke reden. In Sarnico is het iconische merk Riva 180 jaar geleden ‘geboren’ en nog steeds kun je Carlo Riva’s oude kantoor (deze wordt ‘La Plancia’ in het Italiaans genoemd; de brug) op deze scheepswerf vinden. Het hele kantoor ademt het merk met de vele foto’s, meubels, het alom aanwezige aquamarijn en de prachtige Riva Lounge.

De productiewerf in Sarnico nabij Bergamo is in 1842 opgericht aan het Iseomeer en is heden nog altijd het hart van Riva. Hier worden alle Riva’s vanaf het begin gebouwd – van de legendarische houten boten uit het verleden tot de moderne 27 tot 66 voet jachten van nu.

Het kantoor van Carlo Riva staat trots in het midden van het gebouw, met een 40-meterlange boog gedragen door twee grote pilaren. Deze pilaren dragen ook de twee industriële kranen, elk geschikt voor het tillen van twintig ton. Dit architectonische meesterwerk is van ver over het meer te zien en is beschermd als monument, net als de rest van de scheepswerf. De werf omspant 36.000 vierkante meter, waarvan 17.000 vierkante meter indoor en heeft tien steigers, twee hijskranen, vier verfcabines en een trolley waarmee men de jachten kan verplaatsen

Contact us