Nieuws

2022 – Jubileumjaar voor Riva

In 2022 heeft Riva meerdere jubilea te vieren, ook de 100ste verjaardag van Carlo Riva en de 60ste verjaardag van de Aquarama. Toen de overgrootvader van Carlo – Pietro Riva – in 1842 begon met het repareren van vissersboten aan de oevers van het Comomeer, kon hij niet vermoeden dat 180 jaar later het merk Riva wereldwijd zo beroemd zou zijn.

Alvast vooruitlopend op het jubileumjaar is in het MBL Lake Como International Museum for Vintage Boats een permanente tentoonstelling van 300m2 geopend, gewijd aan de meest iconische Riva motorboten die gebouwd zijn. Een aanrader!

In de ruimte van het MBL, ontworpen door architect Paolo Albano in samenwerking met Riva, wordt de bezoeker aan de hand van zeven klassieke Riva’s meegenomen op een tijdreis van de jaren ’30 tot aan de tijd van de ‘La Dolce Vita’, toen de wereld kon kennismaken met de onmiskenbare lijnen van de Aquarama en het Italiaanse plezierjachtdesign in het bijzonder. Het is een eerbetoon aan Serafino Riva, beroemd om zijn supersnelle raceboten en aan zijn zoon Carlo Riva die het merk Riva uitbouwde tot een internationaal symbool en een gewild object begeerd door menig filmster, aristocraat en sportkampioen.

2022 wordt een mooi jaar voor Riva. Wij kijken uit naar eventuele anniversary-editie!

Contact us